Information


Beskrivelse

Stempel kaffe, er en af de nemmeste måder at få noget rigtig godt ud af dine kaffebønner. Stempel kaffe er en 'Immersion' brygge metode, i modsætning til 'drip coffee' har alt kaffen kontakt med vandet under hele bryggetiden, hvilket også giver en mere jævn brygning uden de store kunstnere. 

Grind

Medium/grov

Dose 155

65g kaffe til 1000g vand

Bryggetid

4 min - trække tid 5-8 min

Vandtemperatur  

92-95°C

Tip

Oplever du kaffen bitter og tør? Kværn kaffen lidt grovere, for den bliver overekstraheret.
Oplever du kaffen saltet og sur? Kværn kaffen lidt finere, for den er underekstraheret.

 

TRIN 1

Sæt 1000g vand til at koge, tag gerne vandet af inden det helt koger, så det forbliver mellem 92-95°C. her for du det mest optimale ud af kaffen. Er vandet for varmt, ekstraheres kaffe mere og den vil blive bitter. Er vandet for koldt, risikerer du modsat at kaffen ikke bliver ordentlig ekstraheret og du vil mangle smag.

TRIN 2

Afmål 65g kaffe og kværn det medium til grov.  

Oplever du kaffen bitter og tør? Kværn kaffen lidt grovere, for den bliver overekstraheret.
Oplever du kaffen saltet og sur? Kværn kaffen lidt finere, for den er underekstraheret.

TRIN 3

Sæt din stempelkande på en vægt og hæld den kværnede kaffe i stempelkanden og nulstil vægten.
Hæld derefter alt vandet (1000g) hurtigt ned i den kværnede kaffe i stempelkanden.

TRIN 4

Sæt låget på uden at presse det ned og vent i 4 minutter.

TRIN 5

Rør let rundt i toppen af kaffen og ’ crust’en’ brydes og kaffen bundfælder sig – brug herefter 2 skeer til at fjerne den skum, der er på toppen af kaffen.
Skummet giver kaffen en bitterhed, så for at få det mest rene resultat ud af kaffen skal den fjernes.

TRIN 6

Sæt igen låget på, men tryk ikke stemplet i bund, det skal kun lige under overflade på kaffen. Ved at presse stemplet i bund, presses der mikroskopisk kaffegrums op igennem filteret som igen giver en mudret og bitter kaffe.

TRIN 7

Vendt nu yderligere 5 – 8 minutter hvorefter kaffen er klar til at nye. Når kaffen bliver kølliger, kommer de mere florale noter frem i kaffen som ikke kan smages når kaffen er varm.
Stemplet skal forblive i overfladen af kaffen, også under serveringen. Hæld kaffen forsigtigt op i koppen, så du sikrere der ikke slipper kaffegrums med ned i koppen.

God fornøjelse!