Information


Beskrivelse

Kalita Wave filtertragten er en af vores favorit håndbrygge-metoder. Den flade bund giver en ensartet ekstraktion af kaffen og en delikat, aromatisk kop

Grind

Medium/Filte

Dose 155

16 g kaffe til 250 g vand

Dose 185

32 g kaffe til 500 g vand

Bryggetid

3:30 - 4:00 min.

Vandtemperatur  

92-95°C

Tip

 

 

TRIN 1

Afmål 16 g kaffe til en enkelt kop med 250 g vand eller 32 g til 500 g vand.

TRIN 2

Kværn kaffe på en mellem-grov filter indstilling. Formalingsgraden har stor indflydelse på resultatet, så prøv dig frem med din egen kværn. Er kaffen bitter og tør, kværn grovere. Sur og tynd, kværn finere.

TRIN 3

Sæt et filter i tragten og skyl det med lidt vand. Hæld kaffen i filteret og sæt det en kop eller kande ovenpå en vægt og nulstil.

TRIN 4

Start en timer og hæld 30/60 g vand på så al kaffen er vædet og lad det stå i 30 sekunder og ”blomstre”.

TRIN 5

Efter 30 sekunder hælder du langsomt og roligt det resterende vand på. Hæld langsomt fra midten og udad i en spiral til kanten og tilbage til midten igen. Den bevægelse gentager du, så vandet kommer jævnt og ensartet på al kaffen.

TRIN 6

Hæld i et roligt, ensartet tempo, så det i alt tager 1:45 at hælde de 250/500 g vand på. Hældetiden forbliver den samme ved begge størrelser. Den totale gennemløbstid afhænger af din kværn og bønnetype.

TRIN 7

Inden du nyder kaffe, så rør den lige rundt og lad den køle en anelse af. God fornøjelse!